Saturday, November 27, 2010

FORD dan MPC

hari ni hari sabtu..seperti jadi kebiasaan..if hari Sabtu je..saya mesti laksanakan tugas menjejak semua pembeli2 yang membeli Max Power Controller sepanjang minggu tersebut...so memandangkan hari ni hari Sabtu..pagi tadi..(merangkap dah tengahari pon) saya mesej2 la semua pembeli2 sekelian dengan harapan ada isu yg yg dapat saya ketengahkan di blog ni...terbiar sepi lama2 kang pembaca pon lari..

so dalam banyak2 feed back yang saya dapat hari ini..ada satu yang agak menarik untuk dibincangkan..iaitu pasal pembeli saya nama encik E ni...ok..mcm ni...Encik E beli dengan saya masa die balik kampung umah mak+ayah die di Ipoh ni.so kebetulan umah saya dan die mmg tak jauh sangat(malah tak jauh langsung) so..die datang ke rumah dan beli dengan ayah saya je..sebab masa tu saya pon rushing2 nk ke Kuala Kangsar..
elok malam die nk balik ke KL..MPC die buat hal...lampu yang asalnya menyala..PADAM! sudah..mmg haru betoi time tu sebab saya pon baru je pulang dari berkenduri kendara umah kngkawan petang tu...penat pon x hilang lagi...tapi demi komitmen saya terhadap MPC ni..saya gagah jugak call mana2 agen lain yang berhampiran kot2 dapat membantu saya dalam meminjamkan MPC mereka..tapi seorang pon x jawab call!!
mmg saya dah makin panik...last2 saya kata...apa kata saya post je kat encik E ni later...tapi die mcm berat hati la jugak..sebab yela..nk test mPC ni balik KL mlm tu..so nk dijadikan rezeki...STOKIS k.rohaya call balik n bagitau die ada kat rumah dan henpon die tertinggal masa die soping kat GIANT..alhamdulillah..setel masalah..

so elok saya p amik n kabarkan berita gembira kat Encik E yang saya dah ada stok untuk ganti MPC die itu...mlm tu baru saya berkesempatan jumpe tengok orangnyer..ok berbalik dgn feedback hari ni...."lampu MPC sentiasa menyala walaupon enjin OFF" dah sudah..
ni fes time saya come accross with this kind of problem..saya pon tatau ni berita baik ke buruk..so cepat2 saya rujuk pada en.Rizal selaku boss MPC yg hensem lagi segak bergaya itu..haha..(bodek) En. Rizal tnya kereta apa die pakai...saya pon bgtaula.."FORD ESCAPE"...so..ini dialog beliau beritahu tadik...
"ok aini...selalunyer kalo yang pakai FORD ni memang ini yang akan berlaku pada MPC mereka..tapi jgn risau...MPC atau pon kereta takkan terjejas apa2...hatta bateri kereta die pon xkan kurang walau sikit pon..semua macam biasa..dari apa yg saya tau komponen dalam FORD ni memang lain mcm sikit...kalau xsilap saya die saja cipta pencucuh rokok die punyer komponen untuk berfungsi 24jam walaupon tanpa enjin dihidupkan..so tu yang bila guna MPC ..kan cucuk kat tempat pencucuh rokok tu...so ia turut menyala 24 jam jugak la..tapi serious..memang toksah risau...itu biasa untuk pengguna kereta2 FORD"
ohoho..so after dgr penjelasan ini..saya rasa lega jugakla..hehe...mau tak risau oi...haha..so pape pon....selamat jalan2 di hari cuti hujung minggu!! 

HATI2 DAN BERJIMATLAH SELAGI BOLEH....hehe:)

7 comments:

Anonymous said...

hai..mcmaner saya nak contact pihak MPC nie?tiada no fon?kalau pesan melalui pos,,bila boleh terima?

ninest123 said...

louis vuitton, canada goose, pandora jewelry, replica watches, canada goose outlet, moncler, moncler, ugg boots uk, ugg pas cher, marc jacobs, louis vuitton, doudoune canada goose, moncler, ugg,uggs,uggs canada, moncler, pandora charms, sac louis vuitton pas cher, links of london, moncler outlet, canada goose uk, moncler, canada goose, hollister, juicy couture outlet, louis vuitton, swarovski crystal, coach outlet, canada goose, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, pandora jewelry, bottes ugg, pandora charms, moncler, thomas sabo, swarovski, juicy couture outlet, wedding dresses, canada goose, moncler, supra shoes, canada goose outlet

ninest123 said...

insanity workout, baseball bats, hollister, nike roshe, ghd, nfl jerseys, new balance, celine handbags, mac cosmetics, wedding dresses, valentino shoes, hollister, timberland boots, louboutin, birkin bag, nike air max, gucci, north face outlet, reebok shoes, beats by dre, bottega veneta, toms shoes, hollister, asics running shoes, mcm handbags, oakley, vans shoes, instyler, jimmy choo shoes, converse outlet, nike air max, ferragamo shoes, longchamp, herve leger, chi flat iron, north face outlet, converse, soccer jerseys, abercrombie and fitch, ralph lauren, montre pas cher, lululemon, vans, ray ban, soccer shoes, babyliss, karen millen, p90x workout, lancel, mont blanc

ninest123 said...

insanity workout, baseball bats, hollister, nike roshe, ghd, nfl jerseys, new balance, celine handbags, mac cosmetics, wedding dresses, valentino shoes, hollister, timberland boots, louboutin, birkin bag, nike air max, gucci, north face outlet, reebok shoes, beats by dre, bottega veneta, toms shoes, hollister, asics running shoes, mcm handbags, oakley, vans shoes, instyler, jimmy choo shoes, converse outlet, nike air max, ferragamo shoes, longchamp, herve leger, chi flat iron, north face outlet, converse, soccer jerseys, abercrombie and fitch, ralph lauren, montre pas cher, lululemon, vans, ray ban, soccer shoes, babyliss, karen millen, p90x workout, lancel, mont blanc

ninest123 said...

air force, ralph lauren uk, timberland, nike blazer, lululemon, oakley pas cher, michael kors, nike huarache, nike air max, nike free run uk, michael kors, north face, michael kors outlet, nike air max, michael kors outlet, ugg boots, hermes, vanessa bruno, burberry, nike trainers, michael kors, abercrombie and fitch, true religion outlet, michael kors outlet, michael kors, vans pas cher, ray ban uk, true religion jeans, true religion jeans, sac guess, true religion jeans, coach purses, nike air max, converse pas cher, replica handbags, new balance pas cher, hollister, hogan, ray ban pas cher, burberry outlet online, hollister pas cher, michael kors outlet, ugg boots, lacoste pas cher, coach outlet, michael kors outlet, tn pas cher, mulberry, nike roshe, north face

ninest123 said...

louboutin outlet, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, louis vuitton, nike free, jordan shoes, prada handbags, longchamp outlet, air jordan pas cher, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin pas cher, christian louboutin outlet, coach outlet, ralph lauren pas cher, prada outlet, tory burch outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, michael kors, nike air max, cheap oakley sunglasses, replica watches, kate spade outlet, chanel handbags, louboutin, polo ralph lauren outlet, ugg boots, oakley sunglasses, kate spade handbags, nike free, oakley sunglasses, uggs on sale, air max, nike air max, sac longchamp, gucci outlet, longchamp pas cher, ugg boots, nike roshe run, ray ban sunglasses, louboutin shoes, longchamp, nike outlet, ray ban sunglasses, burberry, tiffany and co, polo ralph lauren outlet

dong dong23 said...

uggs outlet
hermes outlet
louis vuitton outlet stores
uggs outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet
ugg uk
nike roshe run
pandora charms outlet
michael kors outlet online
2016.12.3chenlixiang